programma

START BEELDENDE OEFENING 30 min 10:45 – 12:15

je krijgt 30 min de tijd om ‘iets’ met een opgegeven zin te doen. Dit mag alles zijn, overal in het gebouw, met alles wat je vindt of bij je hebt. Na die 30 min gaan we met de hele groep ieders werk individueel bekijken. De maker vertelt in het kort wat hij heeft gedaan en hoe hij de zin heeft geïnterpreteerd.

Deze opdracht is ook bedoeld om elkaar een beetje te leren kennen, en de eerste aanzet de groep tot een geheel te smeden. Dit is ook een van de pijlers van h19Academie, om elkaars interesses te delen en het vergroten van elkaars expertise door kennis en ervaringen te delen.

Tevens is het goed om te kijken wat ieders eerste impuls is en of men in staat is deze eerste impuls te volgen.

PAUZE 45 min 12:15 – 13:00

LEZING BIJ THEEK5 OVER THEMA 60 min 13:00 – 14:00

  • 1ste thema: het zelfportret.
  • 2de thema: omgeving.
  • 3de thema: tijd.
  • 4de thema: presentatie (aan elk thema wordt 2 maanden gewerkt)

− Lezingen worden gegeven door Juliette de Graaf (docent kunstgeschiedenis AKV|St. Joost)

TECHNIEK LES 60 min 14:15 – 15:15

− de cursist wordt meegenomen in een nieuwe techniek. Tijdens de eerste themales zal dit onderdeel er vooral op zijn gericht om de cursist tools te geven op wat voor een manier men het artistiek proces in kan gaan en om er voor te zorgen dat dit proces wordt vervolgd. Vanuit het motto: Kunst is geen ideeënmachine.

− Op het moment dat je een nieuwe opdracht krijgt is een van de moeilijkste dingen: hoe begin ik hieraan? Waar haal ik mijn bronnen: materiaal / inspiratie / invalshoek vandaan? Hoe zet ik dit proces voort? Wanneer zit hier ook daadwerkelijk ‘groei’ in? Hoe leer ik kwaliteit onderscheiden?

− Elke coach geeft gedurende het jaar 1 techniekles, vanuit zijn specifieke expertise. Er kan ook gekeken worden naar waar de groep specifiek behoefte aan heeft en hierop inspelen.

TEKENEN NAAR WAARNEMING 45 min 15:15 – 16:00

− Tijdens deze lessen wordt er op de tweede verdieping klassikaal getekend naar waarneming. Dit zal wissend naar stilleven en naar gekleed- en naaktmodel zijn. Er wordt getekend met houtskool op groot formaat kasakapapier.