coaches

Servaas Roelandse – Wien de Graaf – Joep Struyk
foto: Casper van Aggelen

Servaas Roelandse / docent h19 en HKU, beeldend kunstenaar servaas.info

“ Wij kunnen je helpen bij je zoektocht naar identiteit, naar eigenheid in je kunstenaarschap. Dat kan soms een hele omweg zijn. Je vindt en verzamelt onderweg sporen; kleine aantekeningen, krabbels waar je iets mee moet en dat blijft dan ergens hangen. Je weet niet dat het een spoor is of wat de zeggingskracht ervan is. Hoe moet je dat verder onderzoeken? Dat kan hier”

Joep Struyk / beeldhouwer joepstruyk.nl

“ Ik vind de term ‘opleiding’ niet interessant. Het bevrijdende aspect van het kunstenaarschap is voor mij heel belangrijk. Ik vind het mooi als wij in staat zijn om de voorwaarden te scheppen zodat de mensen die zich verbinden aan deze academie in die vrije stroom mee kunnen gaan om tot zuivere expressie te komen”.

Wien de Graaf / beeldend kunstenaar wienkunst.nl

“Het kunstenaarschap verrijkt alles. Dat wil ik ook overbrengen op anderen. Door mijn passie, kennis en vaardigheden te delen krijg ik zelf ook veel terug. Ik vind het mooi als ik cursisten door uitdagingen heen kan slepen en hen een duw in de goede richting kan geven. De individuele verschillen tussen mensen zijn mijn uitgangspunt. Ik zoek bij iedereen een andere aanvliegroute en soms is het nodig iemand uit zijn comfortzone halen”.