We zijn begonnen!!

Zaterdag 28 september was de eerste ontmoeting van de nieuwe h19-academie cursisten.

Het was best spannend. Voor het eerst kwamen de cursisten, die elkaar grotendeels niet kende, bij elkaar. Ze hebben de stap gezet om zich een jaar lang intensief te gaan bezighouden met een beeldend onderzoek op basis van 4 gestelde thema’s. Het eerste thema is: identiteit/zelfportret. Na een korte inleiding en kennismakingsopdracht (maakt binnen 30 minuten ‘iets’ ruimtelijks op basis van een woord dat je krijgt) vervolgde we onze weg door de regen, naar Theek5 waar de kunstlezing rondom dit eerste thema plaatsvond. Deze werd gegeven door Juliette de Graaf (kunsthistorica en docent aan AKV|st. Joost) Er kwamen veel hedendaagse kunstenaars voorbij bij wie in het werk een duidelijke verwijzing is naar hun eigen leven. Zo ook het werk van Mark Manders,Tracy Emin en de performance-kunst van Marina Abramovic (foto’s)

Tracy Emin
Marina Abramovic

De dag werd afgesloten met een blok ‘tekenen naar waarneming’ van anderhalf uur. Dit onderdeel loopt als een rode draad door het jaar heen. Het trainen van je waarneming is een van de belangrijkste vaardigheden van een kunstenaar. Alleen een scherp en alert waarnemend vermogen stelt je in staat dingen te zien die tot dan verborgen bleven.

Cursisten h19 academie tijdens de les ‘tekenen naar waarneming’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s